Digitalna štampa

Pojava digitalizacije krajem 20. i početkom 21. veka uslovila je pojavu digitalne štampe i unela revoluciju u štamparsku industriju. Digitalna forma je znatno izmenila kompletan proces pripreme za štampu, prebacivši isti direktno u računare. Napredna softverska rešenja omogućila su digitalnoj štampi da usko poveže računar i štamparsku mašinu, što je doprinelo efikasnijoj, bržoj i preciznijoj štampi. Jednom odrađena priprema za štampu na računaru, trajno je sačuvana i može se koristiti za štampanje u tačno određenom tiražu koji klijent zahteva.

Digitalna štampa je savremeni način štampe i klijentima donosi brojne koristi:

Ušteda u vremenu
Velika prednost digitalne štampe je ta što je mnogo brža od tradicionalne štampe. Treba nam samo fajl u visokoj rezoluciji, a kvalitetan digitalni štampač uradiće sve ostalo.

Personalizacija
Ova vrsta štampe omogućava da svaki proizvod, bilo da je to flajer, letak ili brošura, budu jedinstveni. Danas je uobičajena marketinška praksa da o svojim kupcima razmišljate kao o pojedincima, a digitalna štampa nema konkurenciju kad je reč o personalizaciji.

Stalni razvoj i usavršavanje
S porastom popularnosti digitalne štampe, javlja se sve veća potreba da se ova vrsta štampe što više razvija i usavršava. Kako je digitalna štampa brža i isplativija, vredno je truda da se što više prilagođava i poboljšava. Digitalna štampa iziskuje manje radnih sati, komunikacija s klijentima je brža, izmene se mogu raditi u hodu, a to su sve razlozi da se u budućnosti sve više ulaže u njen razvoj.

Isplativost
Kao što se i očekuje od bržeg i efikasnijeg procesa, digitalna štampa je jeftinija od tradicionalnih oblika štampe. Niste ograničeni tiražom, naručujete i dobijate onoliko primeraka koliko vam je potrebno.

Posedujemo CANON mašinu za digitalnu štampu čije su osnovne karakteristike:

Canon imagePRESS c600i:

IPC700-3
  • Podržava različite vrste medija, poseduje profesionalna programska rešenja.
  • Štampa 60 strana u minuti uz rezoluciju od 2.400 dpi
  • Podržava težinu papira od 52-300 gsm

ImagePRESS C600i pruža poboljšanu postojanost i preciznost boja na širokom opsegu medija (što obuhvata teški papir sa teksturom ili reciklirani papir), zahvaljujući Consistently Vivid (CV) toneru kompanije Canon i elastičnoj međutraci za prenos koja optimizuje efikasnost prenosa tonera. Daje najbolje rezultate u klasi bez obzira na to da li štampa jedan list ili hiljade listova, zahvaljujući kompaktnoj i izuzetno preciznoj tehnologiji registracije, dok izvanredna rezolucija od 2.400 tpi omogućava postizanje još veće preciznosti prilikom štampanja teksta i slika. Te tehnologije, u kombinaciji sa poboljšanom kalibracijom boja u realnom vremenu, daju vrhunski kvalitet štampe pogodan čak i za najzahtevnija okruženja.