Kopiranje i skeniranje

Skeniranje dokumenata je proces digitalizacije papirne dokumentacije i njihovo prevođenje u elektronski format. Skeniranjem (digitalizacijom) dobijate vernu elektronsku kopiju vaših dokumentata. U zavisnosti od tipa i dimenzije dokumenata primenićemo adekvatan proces za skeniranje dokumenata u cilju dobijanja što kvalitetnijeg digitalnog zapisa. Ukoliko dokumentacija do formata A3 nije povezana (ili ukoričena sa mogućnošću raskoričavanja), za skeniranje koristimo brze skenere sa automatskim provlačenjem originala kroz skener. To nam omogućava da u kratkom roku obradimo veliku količinu dokumentacije bez gubitka kvaliteta. Ukoliko materijal ne može da se raskoriči (knjige, zapečaćeni arhitektonski projekti do formata A3) skeniranje obavljamo stranu po stranu. Skeniranje može biti crno-belo ili u boji. Elektronsku kopiju vaših dokumenata možemo arhvirati na USB, CD, DVD u PDF, TIF ili JPG formatu.

Fotokopiranje je postupak kojim se duplira, odnosno umnožava određeni dokument. Fotokopiranje, tj. umnožavanje se vrši u onolikom broju primeraka koliko to odgovara zahtevu klijenta. Crno-belo, kao i kolor fotokopiranje vršimo na digitalnim masinama marke Canon. Ovakva vrsta kopiranja osigurava vrhunski kvalitet otiska, a u mnogo slučajeva čak i uverljivijeg od originala. Pozivamo Vas da nas posetite, i sami se uveirte u ono što je već poznato hiljadama naših zadovoljnih mušterija. Usluge vršimo na različitim papirima i materijalima. U ponudi imamo papir u rasponu od 80gr do 300 gr.

Ako je vaš materijal, koji ste doneli na umnožavanje, zaheftan ili povezan spiralom, mi ćemo ga pažljivo raskoričiti, izraditi traženi broj identičnih kopija, i ponovo vratiti originalni materijal u prvobitno stanje. Kopija može biti umanjena ili uveličana u odnosu na original i to na dimenziju koja najviše odgovara Vašim potrebama. Takođe, moguće je uvećati ili smanjiti sam tekst, a da format papira ostane isti ili u potpunosti promeniti format materijala.

Vaše kopirane dokumente možemo zaheftati ili ukoričiti plastičnom ili metalnom spiralom.

ir-adv-c3520i-ii-main-unit-dadf-cassette-feeding-unit-inner-finisher-fsl_800x470